Powerball Mencapai B untuk Lukisan 31 Okt, Jackpot Kedua Terbesar Loteri
Toto

Powerball Mencapai $1B untuk Lukisan 31 Okt, Jackpot Kedua Terbesar Loteri

Jackpot Powerball terus melonjak ke paras tertinggi yang tiada tandingan. Selepas tiada tiket menyamai lima nombor putih dan Powerball merah malam tadi, anuiti $822.3 juta digulung untuk lukisan malam esok.

Jackpot Powerball yang dianggarkan bernilai $800 berjaya mengelak pemain Keluaran SGP Hari ini  semasa undian permainan pada 29 Okt. 2022. Jackpot untuk lukisan Halloween permainan dianggarkan $1 bilion. (Imej: Berita ABC )

Nombor kemenangan hari Sabtu ialah 19-31-40-46-57 dan Powerball merah 23. Ia menandakan seri ke-37 berturut-turut di mana tiada satu tiket pun menyamai semua enam nombor. Kemungkinan untuk berbuat demikian adalah sangat kecil dalam 292.2 juta.

Jackpot Powerball malam esok dianggarkan $1 bilion, dengan nilai tunai sekali sebanyak $497.3 juta. Ia hanya kali kedua dalam sejarah Powerball bahawa jackpot annuitized telah mengatasi markah 10 digit.

Jika seseorang memenangi jackpot malam esok, orang itu akan menerima hadiah Powerball kedua terbesar dalam sejarah 30 tahun permainan. Satu-satunya masa Powerball menolak melebihi $1 bilion berlaku pada awal 2016, apabila tiga pemain bertuah di California, Florida, dan Tennessee membahagikan anugerah Powerball bernilai $1.586 bilion.

Tutup Tetapi Tiada $800J

Pegawai Powerball menganggarkan lukisan Powerball malam tadi akan datang dengan jackpot $800 juta . Tetapi lonjakan dalam jualan kerana jackpot yang menjana tajuk utama telah menarik ramai rakyat Amerika untuk membeli permainan Powerball $2 dengan harapan dapat mengubah hidup. Dan itu mengakibatkan jackpot melebihi jangkaan dan menolak periuk utara $822.3 juta.

Sebanyak 86 tiket hampir memenangi hadiah $822.3 juta malam tadi, kerana tiket itu sepadan dengan lima daripada enam nombor pemenang. Enam daripada tiket itu sepadan dengan lima bola putih, tetapi bukan Powerball merah, untuk memenangi hadiah kedua terbaik permainan itu sebanyak $1 juta setiap satu. Salah seorang pemain tersebut membeli Power Play tambahan $1 yang menggandakan kemenangan mereka kepada $2 juta.

80 tiket lain yang sepadan dengan lima nombor memukul empat bola putih dan Powerball. Tetapi nombor putih kelima yang hilang menyebabkan jackpot kekal Data Sydney utuh. Tiket tersebut masing-masing memenangi $50,000, tetapi 17 menggandakan hadiah mereka kepada $150,000 tiga kali ganda untuk membeli Power Play.

Power Play adalah 3x malam tadi. Hadiah peringkat kedua $1 juta hanya boleh digandakan melalui Power Play.

Secara keseluruhan, lebih daripada 3.8 juta tiket memenangi hadiah malam tadi, berjumlah lebih daripada $30 juta. Tetapi tidak ada yang mencapai kombinasi enam nombor yang menang.

Halloween Lotterytacular

Walaupun lukisan Powerball pada 31 Oktober mempunyai hadiah $1 bilion yang diiklankan, tiada pemain yang akan menerima hampir $1 bilion. Itu walaupun dia adalah pemegang tunggal tiket yang sepadan dengan semua enam nombor yang menang.

Walaupun seorang pemenang memilih nilai annuitisasi penuh bagi hadiah loteri dalam tempoh 30 tahun, hadiah itu akan tertakluk kepada cukai persekutuan dan mungkin negeri yang akan mengecilkan jumlah nilai kemenangan dengan ketara.

Setiap satu daripada 30 pembayaran tahunan akan bersamaan dengan kira-kira Togel HKG $33.33 juta. Tetapi selepas cukai persekutuan berkesan sebanyak 37% dikenakan, pengagihan tahunan akan dikurangkan kepada kira-kira $21 juta. Jika pemenang tinggal di negeri yang mengenakan cukai ke atas kemenangan loteri, bayaran tahunan akan dikurangkan lagi.

Kadar purata dalam 36 menyatakan bahawa loteri cukai menang ialah 5.8%. Itu akan mengurangkan peruntukan tahunan kepada kira-kira $19.78 juta. Lebih 30 tahun, itu bersamaan dengan kira-kira $593.5 juta.